Tak se nám ten výlet opravdu vydařil. Až tedy na nějaké drobné ztráty, které však půjdou napravit (no jo, poryv větru před bouřkou v dáli, jeden jediný za celou tu dobu). Dopoledne jsme navštívili zámek Červená Lhota. Malý, ale moc hezký. Jak jsme se dozvěděli, točila se tu třebas Pyšná princezna, Pohádka o štěstí a kráse a ještě další, jejichž názvy se mi zrovna nevybavují.
Do Pelhřimova jsme dorazili chvíli po poledni. Organizačně to měli dobře zajištěné a vše proběhlo tak, jak jsem to v týdnu domluvila. Lidi z agentury na nás čekali kousek od náměstí, autobus nechali zaparkovat tak, abychom se s naší "expozicí" nemuseli vláčet moc daleko. Náš stánek byl v podloubí, byli jsme tak ušetření horkých slunečních paprsků. Na pódium se mi podařilo dostat co nejvíc lidí od nás, i když se pak, jak zjišťuji, hodně schovávali :-))) Lidi o nás fakt měli zájem :-) a ochotně se podepisovali, fotili, psali milé vzkazy a také konverzovali. Na věnci tak máme podpisy návštěvníků festivalu ze Slovenska, Tanvaldu, Brna, Pelhřimova, Kyjova ale také třebas ze Sezemic. Podepsali se nám také někteří účastníci dnešního festivalového odpoledne. Třebas rodiče nejmladší čtenářky Abigail (rok nar. 2014), vrhač nožů, rekordman v klicích... Můj objektiv také zachytil pana Trošku u našeho stánku, vyfotil se s Pepou, přidal podpis se srdíčkem, rozdal pár úsměvů a byl pryč.
Z Pelhřimova jsem toho moc neviděla. Většinu času jsem byla u našeho stánku, ale pár rekordů jsem zaznamenala. Třebas paní s nejdelšími vlasy anebo herečku z Babovřesk paní Bursovou (fotka s panem Troškou). Ta je totiž také rekordmankou. Uháčkovala 10-ti kilometrový řetízek a ještě 2 km navíc, kdyby prý náhodou špatně měřila. A pak také tašku, do které se nakonec na pódiu vešlo 22 lidí. Tuhle herečku našel pan Troška v Pardubicích, prý se mu sama přihlásila a je jí 86 let.
Jo, věnec se máme skoro celý pokrytý podpisy a vzkazy. Tipuju to na 250 záznamů. K vidění je v 1. patře OD Dříteč.